Tema: Alzheimers – Amyloidhypotesen i gungning

omslag-nr-1-17[2017-02-27]
Bakslag stoppar inte Alzheimerforskningen
En rad bakslag har drabbat Alzheimerforskningen under de senaste åren och den uttalade målsättningen om en bot 2025 ter sig alltmer avlägsen. Men det finns fortfarande en stor mängd nya kandidater i pipeline, så hoppet om en ny behandling lever än.

Ny diagnostik nödvändigt för både forskning och behandling
Ett möjligt skäl till att så många kliniska studier på Alzheimerområdet har misslyckats är att diagnostiken har varit för dålig. Men nu finns metoder som inte bara kan avgöra vilka som verkligen har Alzheimers sjukdom, utan som också kan visa vilka som kommer att få sjukdomen inom tio år.

Artiklarna publiceras endast i Svensk Farmaci papperstidningen.

Kommentarer inaktiverade.