Tema: Off label

sf-nr-6-2106[2016-12-19]
Striden om off label-användningen
Just nu pågår en strid mellan vården, myndigheterna och läkemedelsföretagen om användningen av läkemedel utanför sina godkända indikationer – så kallad ”off label”. Det märkliga med denna kamp är att det är läkemedelsindustrin som vill begränsa användningen, vården som vill utöka den och de olika myndigheterna vet inte riktigt på vilken sida de ska stå.

”Förtroendet för Socialstyrelsens riktlinjer undergrävs”
Trots att de egna expertbedömningarna visar att rituximab vid MS både har stöd i vetenskapen och bör användas väljer Socialstyrelsens ledning att köra över expertgrupperna och inte rekommendera behandlingen.

Artiklarna publiceras i sin helhet endast i Svensk Farmaci papperstidningen, men en förkortad version kan hittas här >>.

Kommentarer inaktiverade.