Svensk Farmaci nr 2 2020

SF 2002 sid 01.indd[2020-04-24]
Apotek tar skyhöga priser för handsprit och munskydd
Flera apotek i Stockholmsområdet visar sig nu ta rena ockerpriser för bristvaror som handsprit och munskydd. Apoteken skyller på höga inköpspriser medan Sveriges Apoteksförening tycker att man bör låta bli att ta in varorna.


Farmaceuter i industri och akademi vill hjälpa apoteken
Anställda med farmaceutisk utbildning inom läkemedelsindustri och akademi vill hjälpa apotek som drabbas av personalbrist i coronakrisens spår. Så här går det till i praktiken.


Nystartat forum ska lyfta farmacins etiska frågor
Ett nytt Forum för etiska frågor har bildats som tar emot etiska frågeställningar från medlemmarna. Passa på att bidra med din fråga.


På jobbet: E-hälsomyndigheten
Farmaceuterna trivs på omstartad myndighet

När E-hälsomyndigheten flyttade ifrån Stockholm till Kalmar 2017 slutade nästan alla anställda. I Kalmar fick man därför bygga upp en ny myndighet från grunden. Svensk Farmaci har tagit pulsen på några av farmaceuterna på den omstartade myndigheten.


Möt Herdis Molinder – den ofrivillige farmaceuten
Hon tog sin farmacie kandidatexamen 1946 och publicerade sin sista medicinska forskningsartikel nästan 60 år senare. Detta trots att hon inte var särskilt intresserad av ämnet från början. Herdis Molinder kan titta tillbaks på en karriär som inte liknar någon annans. Nu ger hon ut en bok om sina första 94 år.


Vissa artiklar publiceras endast i Svensk Farmaci papperstidningen.

Fredrik Hedlund var tf chefredaktör för Svensk Farmaci nr 6 2019 till och med nr 6 2020.

Kommentarer inaktiverade.