Nya verktyg mot sexuell dysfunktion

nr-5-2015-webb (492x640)[2015-10-30, nr 5 2015]
Sex är lika viktigt som mat och sömn för människor, men många upplever ändå problem med sexlivet, både bland män och kvinnor. Området har länge varit tabubelagt och svårdiskuterat, men med nya behandlingar har läkarna fått verktyg som kan hjälpa dem att hjälpa.

Hjälp när det inte går, eller går för fort
Behandlingsarsenalen mot manlig sexuell dysfunktion växer. Nyligen har flera nya läkemedel mot erektil dysfuktion godkänts liksom även ett medel mot för tidig utlösning, men just det används nästan inte alls. Vi förklarar varför.

Nu får kvinnorna sitt eget sexpiller
I USA har precis det första läkemedlet mot låg kvinnlig sexuell lust godkänts. Kritiken mot godkännandet var massiv, men Stefan Arver menar att behandlingen kan bli viktig för en subgrupp av kvinnor.

Artiklarna publiceras endast i Svensk Farmaci papperstidningen.

Kommentarer inaktiverade.